Plasele de protectie pentru locuri de joaca indoor modulare
Plasele de protectie pentru locuri de joaca indoor sunt necesare pentru siguranta celor mici, fiind o solutie optima, care nu interfereaza cu activitatile lor distractive. Existenta plaselor de protectie este obligatorie in amenajarea locurilor de joaca. In acest articol iti explicam tot ce trebuie sa stii despre acest tip de plase.
Locurile de joaca sunt adevarate taramuri magice pentru copii. Cu o multime de activitati care asteapta sa fie descoperite si incercate, copiii devin mici exploratori, pregatiti sa porneasca in sute de aventuri.
Nu am putea spune acelasi lucru despre parinti, in schimb. Ingrijorarea cu privire la siguranta celor mici este mereu prezenta cand esti parinte. Daca copiii vor fi fascinati de toate lucrurile distractive pe care le pot face intr-un loc de joaca, parintii vor fi interesati mai degraba de conditiile de siguranta pe care spatiul le ofera.
De ce este nevoie de plase de protectie pentru locuri de joaca?
Plasele de protectie pentru locuri de joaca sunt astfel concepute incat sa asigure cele mai bune conditii de siguranta in care cei mici sa isi desfasoare activitatile. Rolul lor este de a preveni accidentele neplacute precum caderile, in special cele de la inaltime.
Acestea actioneaza ca niste bariere de protectie, dar pot fi folosite si pentru a separa diferite zone si activitati ale locului de joaca modular. In plus, cel mai mare avantaj este ca plasele nu incurca joaca celor mici in niciun fel. Ba chiar o pot face mai distractiva.
De ce trebuie sa tii cont cand alegi plasele de protectie pentru locuri de joaca?
1. Material
Materialul din care este realizata plasa de protectie pentru spatiul de joaca poate sa difere in functie de locul unde acesta este amplasat. Asadar, plasele de protectie pentru locurile de joaca indoor sunt realizate din materiale precum polipropilena, care, desi este foarte rezistenta, este mai soft la atingere.
De asemenea, plasa pentru locurile de joaca trebuie sa aiba o tesatura speciala, de tip raschel. Aceasta este o tesatura neteda, fara nod. Astfel, in cazul in care cei mici se dezechilibreaza si ajung in contact cu plasa, nu se vor accidenta.
Important! Materialele din care sunt realizate plasele de protectie pentru copii nu trebuie sa fie tratate cu niciun fel de substanta care poate pune in pericol sanatatea celor mici.

2. Dimensiuni
Dimensiunile plasei sunt un alt aspect important. Se recomanda ca acestea sa aiba dimensiuni personalizate, in functie de suprafata si inaltimea locului de joaca. Locurile de joaca modulare pot sa aiba dimensiuni si configuratii diferite, motiv pentru care si plasele de protectie trebuie sa fie realizate la comanda.
Conteaza si dimensiunea si forma ochiului plasei. Acesta trebuie sa fie patrat si sa nu fie prea mare. Din neatentie cei mici si-ar putea prinda mana sau piciorul in plasa. Plasele din oferta FPS au un ochi de 45 x 45 mm, aceasta fiind dimensiunea recomandata pentru plasele de protectie pentru locuri de joaca.

3. Montaj
Un ultim aspect care trebuie avut in vedere este montajul plaselor. Plasele de protectie pentru locuri de joaca trebuie montate corect pentru a preveni situatiile neplacute si accidentarile. In montarea lor, se acorda multa atentie in special zonelor in care plasa se imbina cu cadrul locului de joaca modular.
In cazul in care plasa nu este corect montata, aceasta se poate desprinde de pe cadru. Asa apare riscul de accidentare sau cadere.

Asadar, daca urmeaza sa amenajezi un loc de joaca indoor, tine cont de sfaturile noastre si alege plasele de protectie potrivite. Distractia si siguranta celor mici sunt cele mai importante aspecte pentru linistea si multumirea parintilor.
Ai nevoie de consultanta pentru a alege plasele de protectie pentru locuri de joaca potrivite proiectului tau? Contacteaza-ne acum, aici sau printr-un mesaj privat pe pagina noastra de Facebook!