Plase Protectie Teren Sport Acoperit – Minighid Expert
Terenurile de sport interioare permit practicarea sporturilor in orice anotimp, indiferent de conditiile meteo. Desi costurile de amenajare sunt mai ridicate decat pentru un teren in aer liber, din cauza structurii de acoperire, posibilitatea de a exploata acest tip de teren pe tot parcursul anului face ca investitia sa merite. Iar vestea buna este ca plasele de protectie nu costa mai mult decat pentru un teren exterior, daca respecti sfaturile pe care expertii nostri le-au inclus in acest minighid.
Sportul, indiferent de tip, castiga an de an tot mai multi adepti, odata cu intelegerea importantei unui stil de viata sanatos. Daca in sezonul cald practicarea sportului preferat este fireasca, oamenii petrecand mult timp in aer liber, facand jogging, ciclism, innot, sau jucand fotbal, tenis ori volei, sezonul rece aduce cu sine o hibernare din punct de vedere sportiv. Dar nu trebuie sa fie asa!
Pasiunea pentru sport poate fi sustinuta pe tot parcursul anului, prin facilitarea accesului la un teren de sport interior. In mod imbucurator, am observat in ultimii ani un interes crescut din partea municipalitatilor si a antreprenorilor pentru investitia in terenuri de sport acoperite.
Investitia intr-un astfel de teren nu este mica, insa partea semnificativa a costurilor o implica structura acoperita. Daca terenul se afla in interiorul unei cladiri finalizate, aceste costuri sunt eliminate, iar costurile de amenajare sunt similare cu cele ale unui teren exterior, deoarece vorbim despre elemente comune celor doua tipuri de terenuri, cum sunt plasele de protectie.
Pentru a fi sigur ca faci alegerea corecta de la inceput, ti-am pregatit un minighid care sa te ajute sa alegi cele mai bune plase de protectie pentru un teren de sport acoperit:
1. Alegerea tipului de plase
Nu exista nicio diferenta intre plasele sport pe care te sfatuim sa le alegi pentru un teren interior fata de cele pentru terenurile exterioare. La fel ca in cazul celor din urma, alegerea tipului de plasa se face in functie de sportul caruia ii este destinata.
Astfel, exista plase special create pentru portile de fotbal si minifotbal, plase pentru tenis, handbal si volei. Ce le face potrivite pentru un sport sau altul sunt forma, dimensiunea si grosimea ochiurilor.
Spre exemplu, este evident ca o plasa sport pentru tenis va avea ochiuri mai mici decat o plasa sport pentru fotbal. In cadrul aceleiasi categorii de plase, exista insa diferite modele, iar pentru a-l alege pe cel potrivit pentru tine, nu ezita sa contactezi un specialist.
2. Alegerea tipului de suport pentru plasele sport
In general, pentru terenurile dedicate unui singur tip de sport sfatul nostru este sa se opteze pentru suporturi fixe.
Daca vorbim insa de un teren de sport multifunctional, suporturile retractabile sunt solutia care permite utilizarea aceluiasi teren pentru mai multe tipuri de activitati sportive, montarea unei plase de protectie pe un suport retractabil facand posibila strangerea plasei.
3. Alegerea plaselor de protectie pentru tribune, geamuri, pereti si reflectoare
De cele mai multe ori, in urma activitatilor sportive, tribunele, geamurile, peretii si reflectoarele devin, neintentionat, tintele jucatorilor. Acestea pot fi protejate cu usurinta cu ajutorul plaselor de protectie.
Recomandarea noastra este sa alegi o plasa rezistenta, cu o durata de viata indelungata.
4. Calitatea materialelor
Dat fiind ca amenajarea unui teren de sport este un proces complex si prin urmare poate fi destul de costisitoare, sfatul nostru este sa optati de la inceput pentru materiale de cea mai buna calitate. O plasa de protectie sport de calitate are o durata de viata mai mare, este rezistenta si se intretine usor.
Pentru plasele dedicate terenurilor sport materialele recomandate sunt polietilena si polipropilena. Am scris mai multe despre acest subiect in acest articol.
5. Montaj profesionist
Montarea corecta a plaselor reprezinta un proces important. Fara un montaj corespunzator realizat, durata de viata a plasei va scadea, aceasta urmand sa se deterioreze in timp.
De cele mai multe ori, plasele de protectie se rup din cauza frecarii repetate de structura metalica. Pentru a nu ingreuna suportul, recomandarea noastra este sa folositi o plasa usoara dar rezistenta.
O greseala frecventa este montarea plasei pe un suport din otel care in timp, din cauza ruginii, va duce la deteriorarea plasei. Este de dorit sa montati plasa pe un suport de cablu din otel cu invelis din plastic.
Acestia sunt cei 5 pasi esentiali in alegerea corecta a plaselor de protectie pentru un teren sport acoperit. Tine cont de ei, alege un producator de incredere si bucura-te de succesul proiectului tau! Daca ai nevoie de consultanta personalizata in alegerea plaselor de protectie potrivite pentru proiectul tau, iti stam cu placere la dispozitie >> contact.