Amenajarea unui teren de sport acasa
Amenajarea unui teren de sport acasa reprezinta o modalitate simpla de a petrece mai mult timp in aer liber. Te poti bucura de mai multe activitati sportive impreuna cu intreaga familie, incurajand miscarea. In plus, vei scapa de monotonie si iti vei putea dezvolta pasiunea pentru sportul preferat. Afla sfaturile noastre pentru amenajarea unui teren de sport acasa!
Primavara este sezonul ideal pentru un nou inceput, fie ca iti doresti sa abordezi un stil de viata mai activ sau pur si simplu vrei un proiect pe care sa il realizezi in propria ta curte.
Daca stai la casa si dispui de o curte suficient de spatioasa, cu siguranta te-ai gandit sa amenajezi un mic spatiu pentru joaca si activitati sportive. Iar daca nu te-ai gandit inca la asta, iti oferim noi cateva motive pentru care merita sa iei in calcul amenajarea unui teren de sport chiar la tine acasa.
De ce sa amenajezi un teren de sport acasa?
1. Este o buna modalitate de a petrece timp cu familia
In special cu cei mici. Prin amenajarea unui teren de sport acasa, vei reusi sa ii ajuti sa isi diversifice activitatile si sa se bucure de timpul petrecut in aer liber. In plus, astfel le vei incuraja pasiunea pentru sport.
Fie ca va place sa jucati fotbal, baschet sau tenis, amenajarea unui teren de sport in propria curte este o solutie simpla prin care va puteti bucura de aceste activitati fara a fi nevoie sa apelati la terenurile publice.
2. Vei acorda mai mult timp pasiunii pentru sport
De cate ori nu ti-ai spus in gand ca ar merge un meci de fotbal dupa munca? Sau ca poate e timpul sa iti suni cativa prieteni si sa organizati un meci de baschet intr-un weekend? Stim ca nu intotdeauna timpul iti permite sa duci aceste planuri la bun sfarsit.
Totusi, daca iti amenajezi un teren de sport acasa iti va fi mult mai usor sa acorzi timp pasiunii tale pentru sport. Chiar daca asta inseamna sa iei mingea si sa dai singur cateva pase la poarta, seara dupa munca. Cu siguranta te vei simti mai bine dupa o mica sesiune de sport!
3. Poti invata un nou sport
Daca iti amenajezi un teren de sport acasa, vei avea ocazia perfecta de a invata un nou sport. Spre exemplu, daca iti doresti sa inveti cum sa joci tenis, poti face acest lucru din confortul curtii tale. Ai nevoie doar de un fileu special pentru tenis, doua rachete, o minge si un prieten sau membru al familiei care sa isi doreasca sa invete tenis impreuna cu tine.
Cum amenajezi un teren de sport acasa?
Inainte de a incepe sa amenajezi un teren de sport acasa, trebuie sa te gandesti la spatiul disponibil pentru acest proiect. Vrei sa fie multisport sau nu? Trebuie sa ai si acest aspect in vedere. Astfel vei putea sa iti faci un mic necesar cu materialele de care ai nevoie pentru amenajarea terenului. Asadar, iata ce trebuie sa iei in considerare:
1. Spatiul disponibil si inclinatia terenului
Pentru a amenaja un teren de sport, ai nevoie in primul rand de un spatiu in plan drept. Daca spatiul este putin inclinat, iti va fi aproape imposibil sa amenajezi un teren de sport care sa ofere conditii optime pentru joc.
De asemenea, este bine sa masori spatiul pe care vrei sa il atribui pentru amenajarea unui teren de sport. In acest fel iti poti face o idee despre materialele de care ai nevoie, dar si despre tipurile de sporturi care vor putea fi jucate pe acel teren.
2. Decide daca va fi pentru un singur sport sau mai multe
Trebuie sa ai in vedere de la inceput daca iti doresti sa amenajezi terenul special pentru un anumit tip de sport, de exemplu pentru fotbal sau iti doresti sa il amenajezi pentru mai multe sporturi. Recomandarea noastra este sa lasi intotdeauna loc de modificari, daca e nevoie.
Chiar daca pornesti de la ideea ca iti doresti un teren doar pentru fotbal, mai bine il proiectezi astfel incat sa poti pune si un cos de baschet sau un fileu de tenis. In acest fel, daca te vei plictisi in timp de fotbal, vei putea sa faci un upgrade terenului fara sa fii nevoit sa investesti sume mari de bani.
3. Alege materiale de calitate pentru amenajarea terenului
Un teren bine amenajat are la baza materiale alese cu grija, rezistente, care sa faca fata cu brio trecerii timpului.
Asadar, trebuie sa te gandesti daca iti doresti sa optezi pentru un teren cu gazon natural/ artificial sau alta suprafata de joc. Apoi delimiteaza terenul de sport de restul curtii. Poti face acest lucru folosind o plasa speciala de imprejmuire a terenurilor de sport. Iar daca iti doresti ca acesta sa fie acoperit, opteaza pentru o plasa speciala pentru acoperirea terenurilor.
Odata ce ai delimitat terenul, este timpul sa treci la amenajarea propriu zisa. Daca iti doresti sa joci fotbal, vei avea nevoie de porti si un set de plase potrivite, realizate din polietilena, cum sunt acestea.
Poti adauga si un fileu de tenis sau de volei, fiind foarte usor sa transformi un teren simplu intr-un teren multisport. Poti monta doar stalpii de sustinere, urmand sa pui fileul doar cand iti doresti sa iti diversifici activitatile sportive.
O alta idee este ca in spatele portilor sau pe un perete exterior sa montezi si un cos de baschet. Va fi potrivit pentru cateva aruncari cu mingea. Gasesti si o plasa potrivita pentru cos aici.
In cele din urma, nu uita ca amenajarea unui teren de sport acasa este despre distractie si despre incurajarea miscarii in aer liber. Nu trebuie sa pleci de la ideea ca terenul de sport din curtea ta trebuie sa fie comparabil cu cele dedicate competitiilor sportive. Amenajeaza-l astfel incat tu si familia ta sa va puteti bucura de placerea de a face sport, fara sa fie nevoie sa parasiti curtea.
Ai nevoie de mai multe sfaturi pentru amenajarea unui teren de sport acasa? Contacteaza-ne acum!